Tarmo Hatunen utsedd till Gebwells nya teknologichef – ”Produktutveckling är vad vi använder för att erövra världen”

Gebwell, tillverkare av värme- och kylutrustning för fastigheter, har utsett Tarmo Hatunen, 41, till ny teknologichef. Hatunen tillträder sin nya tjänst den 2a September och ansvarar tillsammans med ett expertteam för Gebwells teknologi och produktutveckling i enlighet med företagets teknologistrategi.

Hatunen, som är från Sonkajärvi och numera bosatt i Kuopio med sin familj, tog en civilingenjörsexamen i energiteknik vid LUT-universitet i Villmanstrand 2005. Han har redan nästan två decenniers yrkeserfarenhet inom energiteknik. Innan han började som teknologichef på Gebwell arbetade Hatunen på KPA Unicon, där han under de senaste 2 1/2 åren har haft samma position som han nu går in i. Hatunen beskriver sig själv som en förespråkare för en modern coachande ledningsmodell.

– Jag är mer samtalande och lyssnande än en bossig ledare. Vid ledning är det viktigt att arbetsförhållandena är i ordning, teamet mår bra och det är kul att komma till arbetet. När ledaren är mer av en tränare får lagmedlemmarna det ansvar de behöver, och arbetet sker på ett gediget men samtidigt avslappnat sätt, säger Hatunen.

Förnybara energikällor och kontinuerlig produktutveckling spelar en nyckelroll i omställningen av energiområdet

Som Gebwells nya teknologichef betonar Hatunen behovet av att hålla jämna steg med förändringstakten.

– Energiområdet genomgår en omställning och företagen måste också kunna anpassa sig till marknadens krav när en större andel energi i framtiden kommer att produceras genom förnybara energikällor som vind, sol, jord- och geotermisk värme. Mitt mål är att Gebwells kunder även i fortsättningen får högkvalitativa och energieffektiva lösningar med ren energi för uppvärmning och kylning,” säger Hatunen.

Produktutvecklingen förbättras ytterligare

Janne Rahunen, som tog över som Gebwells VD för ett halvår sedan, beskriver Hatunen som en kvalificerad expert inom energiområdet som tillför mer framtida expertis till företaget tack vare sin bakgrund inom kraftverks- och produktutveckling.

– Produktutveckling är vad vi använder för att erövra världen. Det har varit ett riktigt starkt område för oss, och med Tarmo kommer det att spela en ännu större roll. Företag som kan skapa de mest innovativa, effektiva och moderna lösningarna för kundområdet kommer att klara sig bäst i branschen. Förnyelse är en förutsättning för framgång, eftersom utvecklingen inom sektorn går snabbt framåt. Erbjudanden måste betona kundorienterad utrustning som uppfyller den europeiska lagstiftningens standarder och gör det möjligt att säkra investeringarnas livslängd, säger Rahunen.

– Vi kommer att fortsätta utveckla vårt produktutbud för att göra den mer redo även för exportmarknaden. Kundernas behov varierar från marknad till marknad, och att bemöta dem med utsläppsfria energilösningar är vår must-win battle, dvs. sak, vilket innebär att vi måste lyckas utmärkt även i framtiden, fortsätter Rahunen.

Mer information:

Janne Rahunen, VD, Gebwell Ab, janne.rahunen@gebwell.fi, +358 400 897 786

Tarmo Hatunen, Teknologichef, Gebwell Ab, tarmo.hatunen@gebwell.fi, +358 40 756 5079

Gebwell Ab är ett växande internationellt företag med huvudkontor och rötter i Leppävirta. Vår affärsverksamhet fokuserar på försäljning, tillverkning och utveckling av miljövänlig uppvärmnings- och kylutrustning. Vi är marknadsledande i Finland inom fjärrvärmeprodukter och produkter för initial brandsläckning, och vi har dessutom en mycket stark marknadsposition inom värmepumpsprodukter. I våra produkter och vår verksamhet använder vi oss i stor utsträckning av den senaste tillgängliga tekniken.

Publicerat 2021-08-17